Uitgebreide zoekopdracht
Wij vonden 0 resultaten
Je zoekresultaten

Amsterdam, Hogendijk 7 *

€ 1.250.000 k.k.
Hogendijk 7 *,
Voeg toe aan favorieten
845
Beschikbaar

TE KOOP EEN PERCEEL BOUWGROND VAN CIRCA 2490 m2 VOOR DE REALISATIE VAN EEN AANTAL GROND GEBONDEN WONINGEN

Voor de ontwikkelaar of de bouwende ontwikkelaar een bijzonder stuk bouwgrond, rustig gelegen naast de prachtige golfbaan De Hoge Dijk in Amsterdam. Een perceel bouwgrond als dit komt niet vaak beschikbaar op de grens van Abcoude en Amsterdam.
Qua locatie is dit uniek, een stuk bouwgrond waar u uw creativiteit volledig de vrije loop kunt laten gaan. Het perceel is nog vrij in te delen en biedt daardoor ruimte voor de bouw van 3 á 4 grondgebonden woningen.
Men dient bij deze indeling wel rekening te houden met een tweetal opstallen die in stand gehouden moeten worden. Ten eerste het woonhuis dat wordt aangemerkt als het hoofdgebouw van het perceel alsmede de hooiberg. Deze hooiberg mag eventueel op het perceel verplaatst worden.

Ligging:
Hogendijk 7 betekent wonen in een rustig gebied aan de rand van Amsterdam. De groene omgeving, de befaamde golfclub, het Abcoudemeer en het gezellige centrum van Abcoude bieden een ruimschoots aantal mogelijkheden om te recreëren.
Het perceel is zeer gunstig gelegen ten opzichte van de Zuidas van Amsterdam (16 min) en ten opzichte van Schiphol (17 min).
Verder bevindt het perceel zich op 7 minuten fietsen (ca. 2,1km) van het centrum van Abcoude en op ca. 1,9km van treinstation Abcoude. Met de auto is Hogendijk 7 te bereiken via de S112 richting Amsterdam-Zuidoost of via de A2 met de afslag naar de A9 richting Almere/Amsterdam-Zuidoost.

Bestaande indeling grondperceel:
Via uw eigen oprit bereikt u het grondperceel. Het perceel omvat een groene strook met karakteristieke wilgenbomen. Het hoofdgebouw (woonhuis) wordt gezien als een opstal dat zoveel mogelijk intact dient te blijven. Tevens bevindt zich op het perceel een hooiberg die getransformeerd is tot een woning. Deze zal ook zoveel mogelijk moeten worden gehandhaafd. Verplaatsing van de hooiberg op het perceel behoort wel tot de mogelijkheden.
Oppervlakte:
Het perceel oppervlakte bedraagt circa 2.490 m². De oppervlakten van de bestaande opstallen bedragen:
– Het hoofdgebouw (woonhuis) is circa 92 m²
– De hooiberg is circa 77 m²
– Opgave van de overige gebouwen en opstallen
Bovengenoemde oppervlakten zijn niet ingemeten conform NEN2580 richtlijnen.

Bestemming:
Conform het geldende bestemmingsplan Gemeente Amsterdam “De Hoge Dijk” luidt de bestemming “Enkelbestemming – Wonen” met een functieaanduiding maatschappelijk.
Het bouwvlak is ruim 1.800 m2 groot met een maximum bebouwingspercentage van 45% en een maximum bouwhoogte van 7 meter.
Een compleet overzicht van het bestemmingsplan vindt u op www.ruimtelijkeplannen.nl
Koper dient zelf te controleren of het beoogde gebruik toegestaan is binnen de geldende bestemming.

Eigendom:
De grond is belast met een voortdurend recht van erfpacht. Het huidige tijdvak loopt tot en met 30 april 2041. De jaarlijkse canon bedraagt € 2.225,22 en wordt 5 jaarlijks geïndexeerd. De volgende indexering is op 30 april 2026.
Het recht is tijdig geregistreerd voor de overstap naar eeuwigdurende erfpacht om eventueel nog gebruik te kunnen maken van de gunstige overstap regeling.
Bijzonderheden met betrekking tot de ontwikkelingsmogelijkheden:
In opdracht van de verkoper zijn reeds een aantal studies uitgevoerd naar de herontwikkeling van de locatie. In deze studies wordt uitgegaan van een verkaveling zodat 4 grondgebonden vrijstaande woningen mogelijk zijn.
Vanuit de gemeente is er ook een verkenning.
De Gemeente heeft blijk gegeven medewerking te willen verlenen tot behoud van de woning en hooiberg (beschermd) en, door middel van vervanging van de schuren, uitbreiding met 2 vrijstaande villa’s van circa 570 m3 ieder inclusief uitbouwmogelijkheid volgens de landelijke vrijstellingsregels of 1 grote villa van ca 1.150 m3 incl. vrijstellingsregels.
Uitbreiding van de woning is eveneens bespreekbaar. Eén en ander onder voorbehoud definitief standpunt Gemeente.

Bijzonderheden koopakte:
In de koopakte zal een artikel worden opgenomen dat het object wordt aangekocht op basis van “as is, where is”principe tevens zal een ouderdomsclausule alsmede een artikel dat het nooit door de verkoper bewoond is geweest worden opgenomen.

Parkeren:
Op eigen terrein heeft men de mogelijkheid van parkeerplaatsen.

Vraagprijs: € 1.500.000,- k.k.

Aanvaarding:
In overleg, maar oplevering kan op korte termijn.

Aanvullende informatie:
www.van-maarschalkerwaart.nl of neem contact met ons op via info@van-maarschalkerwaart.nl of 020-5721111
Collegiale verkoop met:
www.123makelaar.nl of neem contact met ons op via info@123makelaar.nl of 020-6192930.

Adres: Hogendijk 7 *
Stad:
Postcode: 1105 AC
Openen in Google Maps
Property Id : 1725458
Prijs: € 1.250.000 k.k.
Property Lot Size: 2.490 m2
My details

Contact Me

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Vergelijkbaar aanbod

Beschikbaar

Amsterdam, Paramaribostraat 116 3*

€ 900.000 k.k.
Paramaribostraat 116-3, 1058 VP Amsterdam In de populaire buurt ‘De Baarsjes’ bieden wij dit kwalitatief hoog afgew [meer]
Paramaribostraat 116-3, 1058 VP Amsterdam In de populaire buurt ‘De Baarsjes’ bieden wij dit kwalitatief hoog afgew [meer]
21 102 m2Volledige info
Beschikbaar

Amsterdam, Paramaribostraat 116 1*

€ 615.000 k.k.
Paramaribostraat 116-1, 1058 VP Amsterdam. In de populaire buurt ‘De Baarsjes’ bieden wij dit kwalitatief hoog afge [meer]
Paramaribostraat 116-1, 1058 VP Amsterdam. In de populaire buurt ‘De Baarsjes’ bieden wij dit kwalitatief hoog afge [meer]
21 64 m2Volledige info
Beschikbaar

Amsterdam, Sarphatistraat 88 3A*

€ 460.000 k.k.
Sarphatistraat 88-3A, 1018GT Amsterdam Midden in de gezellige Plantagebuurt bieden wij dit hoogwaardig afgewerkte a [meer]
Sarphatistraat 88-3A, 1018GT Amsterdam Midden in de gezellige Plantagebuurt bieden wij dit hoogwaardig afgewerkte a [meer]
11 46 m2Volledige info

Vergelijk